Počelo suđenje Englezu koji je ucjenjivao Ecclestonea

Bogatstvo Ecclestoneovih na meti ucjenjivača

Počelo suđenje Englezu koji je ucjenjivao Ecclestonea

M. Skaka

Razvedeni otac dvoje djece u nizu telefonskih poziva prijetio je da će kidnapovati Tamaru Ecclestone, kćerku šefa Formule 1 ukoliko Bernie ne isplatio 900.000 funti.

Četrdesetjednosgodišnji Martin Peckham jučer je prvi put saslušan iako se njegove prijednje čine amaterskim i smiješnim.

"Koliko god naivne, prijetnje koje su izrečene su krivično djelo, a porodica Ecclestone ih je uzela veoma ozbiljno.", rekao je tužitelj, Plilip Lemoine. "Tamara Ecclestone je kao ljudsko biće uzdrmana ovim nasrtajima.", dodao je on.

Dok čeka suđenje, Peckham je pušten uz jamčevinu i uslov da ne smije kontaktirati porodicu Ecclestone.

Ovo je drugi slučaj ucjene u koji je umješana dvadesedmogodišnja Tamara. Ranije su dva muškarca traćima 200.000 funti od porodice Ecclestone prijeteći da će u javnosti razotkriti detalje njenog ljubavnog života. Obojica su uhapšeni i porekli sve optužbe.

Imanje Bernia Ecclestonea procjenjuje se na oko 2,5 milijardi funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.