Poker je sport!
Bivši kapiten reprezentacije bio je učesnik poker turnira

Službena potrvda stiže iz IMSA

Poker je sport!

M. Skaka
Teme:

Od aprila 2010. poker će i službeno biti proglašen sportom, a ne igrom na sreći kao što je to do sada bio slučaj, tvrde iz Međunarodnog poker saveza.

Naime, International Mind Sport Association će kao svog novog člana u aprilu primiti Međunarodni poker savez, što će ujedno značiti i da će poker doći na listu sportova koji će od Međunarodnog olimpijskog komiteta zatražiti da budu priznati kao olimpijski sport, a ne obična igra. Na toj listi, poker će se priključiti šahu i bridžu.

"Poker nije samo igra na sreću. Tu je sreća mnogo manji faktor od vještine. Oko 150.000 ljudi u svijetu registrovani su igrači pokera i ovo priznanje za njih će značiti mnogo.", komentarisao je ovu vijest Anthony Holden, čelnik Međunarodnog poker saveza.

Očekuje se da će se poker već 2012. godine naći u programu International Mind Sports Association, takozvanoj Olimpijadi misaonih sportova na kakvoj je naša zemlja već imala predstavnike u šahu i bridžu, a jedan od onih koji bi našu zemlju mogli predstavljati na ovakvom takmičenju je Sergej Barbarez, obzirom da je poznato da je bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH bio učesnik poker turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.