Policijska brutalnost nekad nema granicu: Izrešetan nogometaš

Policijska brutalnost nekad nema granicu: Izrešetan nogometaš

E. Škorić

Na meču u Argentini između Defensoresa i Sportiva, koji se igrao u Santa Feu, desio se incident u kojem je policija izrešetala gostujuće igrače gumenim mecima.

Nakon 2:0 poraza gostujući nogometaši i navijači su se bunili zbog spornih sudijskih odluka, a onda je policija krenula da gumenim mecima smiruje situaciju. Brojni igrači Sportiva su povrijeđeni, dok je jedan umalo ostao bez oka.

Najavili su tužbu protiv policije u Argentini, a o ovom problemu razmatra i sami vrh ove južnoameričke države.

Obzirom na južnjački temperament, policija je često i preagresivna, ali s kakvim navijačima se bori to i ne čudi, ali je nevjerovatno da gumenim mecima rešeta i same nogometaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi