Porodica junaka Redsa zaluđena je fudbalom: Rođak bio zvijezda Reala, brat mu igra sa Bešićem
Holandskom fudbaleru su golovi protiv Barcelone bili prvi ove sezone u Ligi prvaka. Postigao ih je u pravom trenutku (Foto: EPA)

Georginio Wijnaldum ušao i zabio dva gola

Porodica junaka Redsa zaluđena je fudbalom: Rođak bio zvijezda Reala, brat mu igra sa Bešićem

M. Šljivak

Georginio Wijnaldum bio je ključni čovjek Liverpoola u pobjedi nad Barcelonom.

Redsi su pregazili Katalonce sa 4:0, a holandski fudbaler je ušao sa klupe umjesto Andrewa Robertsona i postigao je dva pogotka.

Wijnaldumova porodica je kompletna u fudbalskim vodama. Interesantno je svakako da je njegov prvi rođak nekadašnji fudbaler Real Madrida Royston Drenthe.

Obojica su fudbal počeli igrati u holandskom velikanu Feyenoordu. Drentheova karijera se nešto brže razvijala, pravio je velike transfere, ali je za razliku od Giorginia neslavno završila. Bavio se jedno vrijeme repom, pa se odlučio vratiti fudbalu i sada je također član Sparte.

Georginio ima i dvojicu braće koji su također profesionalni fudbaleri. Jedan od njih Giliano Wijnaldum član je Sparte iz Rotterdama, a drugi - polubrat Rajiv van La Parra, proteklu sezonu je proveo u Middlesbroughu.

Bio je u ovom timu saigrač bh. fudbalera Muhameda Bešića, ali se nije previše naigrao. Inače je igrač Huddersfielda u čije redove će se vratiti po isteku posudbe.

Sama karijera Georginija Wijnalduma išla je interesantnim putem. Za Feyenoord je debitovao 2007. godine. Iz sezone u sezonuje igrao sve bolje, ali je zatim 'izdao' navijače i potpisao je za velikog rivala PSV Eindhoven.

I tamo je bio fantastičan. Privukao je pažnju timova iz Engleske, pa je 2015. godine potpisao za Newcastle. Igrao je dobro na St. James Parku, ali su Svrake ispale te sezone iz Premiershipa.

On međutim nije išao sa njima u Championship. Prešao je u Liverpool sa kojim sada ima šansu da se popne na krov Evrope.

Wijnaldum je ove sezone odigrao 34 utakmice u Premier ligi i 11 utakmica u Ligi prvaka. Jedina utakmica u LP u kojoj je igrao, a da nije startovao je sinoćnja protiv Barce, ali ušao je u nastavku i sve se završilo na spektakularan način.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi