Povrijeđeno 15, uhapšeno 180 osoba

Epilog navijačkih nereda

Povrijeđeno 15, uhapšeno 180 osoba

U navijačkim neredima prije, tokom i poslije utakmice Evropskog prvenstva između Poljske i Rusije u Varšavi povrijeđeno je 15, a privedeno 180 huligana.  

 

Poljska policija tokom cijele noći intervenisala je suzavcem, vodenim topovima i gumenim mecima oko Nacionalnog stadiona i u centru Varšave, rastjerujući huligane. 

 

Povrijeđeno je i deset policajaca.

 

"Ne pamtim odavno da smo hapsili toliko ljudi i morali da interveniramo na takav način", rekao je glasnogovornik varšavske policije Maćej Kračinjski, prenosi Fena. 

 

Do najvećih nereda došlo je prije početka utakmice, kada je oko 5.000 ruskih navijača, uz jako policijsko osiguranje, prošla centrom Varšave do stadiona, istovremeno obilježavajući državni praznik, Dan Rusije. 

 

Ruske navijača, koji su se uzdržali od političkih parola i komunističkih simbola, pokušavale su da napadnu i ometu grupe poljskih huligana, a grupe Poljaka i Rusa upuštale su se u tuče u obližnjim ulicama. 

 

Kada je počela utakmica, poljski huligani pokušali su da prodru u navijačku zonu. 

 

Iako je nakon utakmice bilo mirnije, tokom noći je policija morala da intervenira u centru zbog poljskih i ruskih huligana koji su unaprijed dogovorili okršaje u starom dijelu grada. 

 

Utakmica Rusija - Poljska završena je rezultatom 1:1. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije