Poznati huligan okončao život na tragičan način
Zašto je 27-godišnji Firić pretrčavao cestu u ranim jutarnjim satima vjerovatno se nikad neće saznati. Nesreća na autocesti se dogodila u 5:20 ujutro i on je podlegao povredama na mjestu nesreće (Foto: Kurir)

U teškoj nesreći

Poznati huligan okončao život na tragičan način

Midhat Šljivak

Jučer se na autocesti A3 pokraj Ivanić Grada desila stravična nesreća u kojoj stradao poznati hrvatski huligan Ante Firić, jedan od sudionika velikog haosa u Beogradu na utakmici Crvene zvezde i Partizana.

Firić je pokušao pretrčati cestu u ranim jutarnjim satima, a zatim su na njega naletjela tri automobila i 27-godišnjak je na mjestu ostao mrtav.

Ante Firić postao je poznat u regionu nakon što je sa još nekoliko splitskih huligana izazvao nerede u prošlogodišnjem meču Partizana i Crvene zvezde.

Na kraju su jedva izvukli živu glavu. Nekoliko mjeseci su proveli u zatvoru, nakon čega su deportovani u Hrvatsku.

Firić je i od ranije bio poznat policiji, a nije poznat razlog zbog čega je pretrčavao ulicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi