Predsjedniku Barcelone prijeti osam godina zatvora

Zbog prevare iz 2008. godine

Predsjedniku Barcelone prijeti osam godina zatvora

E. Škorić

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell bi mogao odslužiti osmogodišnju zatvorsku kaznu u Brazilu.

Naime, prvi čovjek katalonskog kluba tereti se za prevaru vrijednu 3.5 miliona eura iz 2008. godine, Njegova sportska marketinška kompanija Ailanto bila je izabrana za organizaciju prijateljskog susreta Barcelone i Portugala u Braziliji.

 

Nije bio objavljen natječaj, a tužiteljstvo u južnoameričkoj državi tvrdi da je lažan dokument potpisan u čitavom slučaju, zbog kojeg je pomenuta kompanija zaradila 3.5 miliona eura.

 

Iako Rosellovi odvjetnici uz smijeh odbacuju sve optužbe, on bi mogao osam godina boraviti u zatvoru. Sve to dogodilo se prije nego li je Rosell zasjeo na predsjedničku fotelju Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.