Predstavljen dizajn novih gostujućih dresova Arsenala

Ljubičasto?

Predstavljen dizajn novih gostujućih dresova Arsenala

M. Skaka

Za većinu navijača Arsenala stvar je krajnje jednostavna: domaći dresovi trebaju biti crveno-bijeli, gostujući plavi i žuti. Ali marketinški stručnjaci u klubu misle drugačije.

Izgled novih gostujućih dresova Arsenala predstavljen je javnosti i kao što to obično biva i Gunneri su iznenađeni ljubičastim bojama.

Opravdanje za ljubičastu boju dizajneri su pronašli u istorijskoj vezi Arsenala sa engleskom krunom. Naime, Topnici su krajem 19. vijeka bili poznati kao "Royal Arsenal" obzirom da su nastali u fabrici oružija u Woolwichu u Južnom Londonu. U početku su nosili ime “Dial Square” prema jednoj od radionica u fabrici, a onda su osnivači odlučili da iskombinuju ime paba u kojem su se sastajali (Royal Oak) sa imenom svog radnog mjesta.

U unutrašnjosti kragne novog dresa stoji klubski moto ‘Victoria Concordia Crescit’ (pobjeda kroz slogu), dok je na vanjskoj odana počast WM formaciji koju je uveo legendarni Herbert Chapman.

I čarape su svojevrstan omaž Herbertu Chapmanu obzirom da je on prvi uveo pruge uz objašnjenje da njegovi igrači tako bolje vide jedan drugog na terenu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.