Premijera VAR-a u Maroku je posebna priča

Šokantna završnica meča polufinala Kupa

Premijera VAR-a u Maroku je posebna priča

Edmir Škorić

U Maroku, na utakmici završnice Kupa, nevjerovatna drama, zahvaljujući premijeri VAR-a u ovoj zemlji.

Difaa El Jadidi je odmjerio snage sa de Casablancom, koji je na kraju izborio finale nakon velike drame i velike konfuzije.

Pobjednik je finale Kupa Maroka izborio golom s bijele tačke u drugom produžetku, ali u Maroku su odmah na startu shvatili šta je VAR i koliko će tek problema da donese, iako je naizgled stvar koja olakšava posao sudijama.

U posljednjim sekundama je zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača VAR ustanovio da je penal za TAS. Sama situacija u šesnaestercu je toliko konfuzna da je i u VAR sobi jedva ustanovljeno igranje rukom, a i glavni sudija je na monitoru dodatno neko vrijeme pregledavao situaciju.

Kada je dosudio na bijelu tačku, gostujući nogometaš je pogodio prečku, lopta se odbila od prečke u - gol. Isprva se činilo da je lopta izašla iz gola, ali opet - VAR.

I opet u korist TAS-a. Gol je priznat, krenulo je slavlje gostiju, domaći su bili u šoku, ali Marokanci će prije ili kasnije da shvate značaj video tehnologije i da se naviknu na ovakve situacije i šokantne odluke i završnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi