Preminuo igrač koji je trebao naslijediti Didiera Drogbu

Tragedija u Obali Slonovače

Preminuo igrač koji je trebao naslijediti Didiera Drogbu

Nevjerovatna tragedija desila se u Obali Slonovače.

Napadač Georges Griffiths, koji je igrao za češku Spartu Prag i mađarsku ekipu Diosgyor preminuo je u 26. godini života nakon što su na njega pucali u rodnoj Obali Slonovače.

On je bio u posjeti rodnom gradu Abidjan kada je napadnut, a sve se desilo u četvrtak navečer. Dva naoružana pljačkaša pokušala su da otmu njegov Mercedes, a nakon što je on odbijao da im preda ključeve, odlučili su da ga upucaju. Nekadašnji napadač Sparte je brzo prevezen u bolnicu, ali nažalost doktori nisu uspjeli da ga spase. 

Veoma zanimljivo za ovog napadača je da su ga na početku njegove karijere smatrali pravim naslijednikom najboljeg igrača u historiji ove zemlje, Didiera Drogbe, ali on tokom karijere nikada nije pokazao puni potencijal. 

Tokom karijere on je igrao za Sirocco, Spartu Prag, Lombard Papu i Diosgyor, a za U23 reprezentaciju Obale Slonovače upisao je tri nastupa te je postigao jedan pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi