Slovenac donirao novac Turskoj, potez banke ga ostavio bez teksta

Da li je moguće da ovo rade?

Slovenac donirao novac Turskoj, potez banke ga ostavio bez teksta

Esmer Oštraković

Glavna tema u svijetu u posljednjim danima je naravno Turska i razorni zemljotresi koji su pogodili ovu zemlju u kojima je živote izgubio veliki broj ljudi.

Oni koji su imali sreće da prežive nalaze se u velikim problemima jer naravno sve što su stvarali godina, nestalo je za treptaj oka.

Cijeli svijet na sve načine pomaže Turskoj, a osim što to rade paketima i ostalim stvarima, neki poznati odlučili su i da uplate novac.

To je uradio i slovenski košarkaš Klemon Prepelič, koji je novac odlučio donirati turskoj humanitarnoj organizaciji.

Nakon što je to uradio doživio je nevjerovatan šok, a razlog je taj što mu je banka odlučila naplatiti proviziju.

Oglasi

"Ostao sam u šoku. Kada sam poslao novac jednoj turskoj humanitarnoj organizaciji, banka Santander uzela je 50 eura provizije", napisao je Prepelič na svom Twitter nalogu, te je dodao:

"Iskreno, takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju u ovakvim situacijama", stoji u objavi Prepeliča.

Ovaj košarkaš trenutno igra u Španiji, a njegov klub je Valencia. On je također nedavno igrao na Eurobasketu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Tursku su pogodila dva razorna zemljotresa u ponedjeljak, a epicentar je bio u provinciji Kahramanmaras.

Posljednji podaci kažu da je poginulo oko 35 hiljada osoba, a povrijeđeno je preko 80 hiljada ljudi.

Top Komentari

TurgutBayraktar
To to jebhebeni wiring i sve banke uzimaju kad saljes to nije nikakav sok. Problem je tecimo treba da prebacis 80$ dolara recimo za neke romane sto si kupia a banka anericka te napkati $80 za to hahha ludost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi