Prije otkazivanja igara trebalo bi razmotriti novu odgodu

I moćna japanska ekonomija bit će pogođena otkazivanjem Igara

Prije otkazivanja igara trebalo bi razmotriti novu odgodu

Član Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Harayuki Takahashi u razgovoru je za japanski sportski dnevni list "Nikkan Sports" izjavio kako bi se umjesto otkazivanja Igara, ako se situacija s pandemijom koronavirusa ne popravi, prvo trebalo razmotriti opciju nove odgode.

U ožujku ove godine Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u suradnji s japanskom vladom donio odluku o odgodi Igara za godinu dana, a predsjednik MOO-a Thomas Bach je u međuvremenu kazao kako će se igre otkazati ukoliko se neće moći održati niti 2021. No, Takahashi smatra kako bi takva odluka imala velike financijske implikacije.

"Japanska, kao i svjetska ekonomija bit će teško pogođene otkazivanjem Igara. Smatram kako bi se još jedna odgoda morala uzeti u razmatranje prije otkazivanja", izjavio je Takahashi. Predsjednik Organizacijskog odbora Yoshiro Mori prije četiri je dana rekao kako otkazivanje Igara nije bila tema dosadašnjih razgovora s MOO-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije