Pripreme za SP 2022: Novi smrtni slučaj u Kataru

Radnik poginuo nakon pada sa skele

Pripreme za SP 2022: Novi smrtni slučaj u Kataru

E. Čaušević

Katar se punom parom sprema za Svjetsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u ovoj zemlji.

Poznato je da je Katar na iznenađenje mnogih dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine, a kasnije je otkriveno da je novac imao veliku ulogu u odlučivanju toga. Ipak, ova zemlja se sprema za SP, te je izgradnja stadiona u punom jeku.

Međutim, često se dešavaju smrtni slučajevi radnika koji rade na izgradnji ovih stadiona. Oni većinom dolaze iz Nepala, Indije i Bangladeša jer su u Kataru jeftina radna snaga. Svjetska javnost bila je zgrožena informacijama da oni rade za "džabe", te su tražili od Katara da poveća plate ovim radnicima.

Također, sigurnost na radim mjestima je skandalozna, a to je potvrdila i današnja vijest iz ove zemlje. Naime, jedan radnik poginuo je jučer na Al Wakrah stadionu kada je pao sa skele. UN je prije nekoliko mjeseci urugirao da Katar uvede prava radnicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti