Promijenio ime na dresu:Dele Alli na udaru engleske javnosti

Nije želio da razgovara sa ocem

Promijenio ime na dresu:Dele Alli na udaru engleske javnosti

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama jučer su ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Stokea (4:0) u okviru 4. kola engleske Premier lige.

Tottenham je dobro počeo ovu sezonu od koje navijači mnogo očekuju. Ipak, nakon jučerašnjeg meča u centru pažnje bio je Dele Alli jer su engleski mediji konačno uspjeli saznati priču zašto je promijenio ime na dresu.

Ovaj fudbaler je krajem prošle sezone odlučio da mu na leđima više neće biti prezime, nego ime i to zbog loših odnosa sa svojim ocem. Engleski "The Sun" uspio je otkriti da je njegov otac Kenny pokušao nagovoriti sina da promijeni tu odluku.

Njegov otac živi u SAD-u, ali je prošlo kolo prisustvovao utakmici Tottenhama kako bi razgovarao sa sinom. Navodno, Dele Alli je odbio to i samo je prošao pored svog oca. Nakon toga oglasila se i njegova majka Denise koja je priznala da je Dele Alli promijenio odnos i prema njoj te da je u posljednje vrijeme izbjegava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti