Prošla kroz pakao: Svetlana Kitić progovorila o suprugovom nasilju

Slavna rukometašica

Prošla kroz pakao: Svetlana Kitić progovorila o suprugovom nasilju

Svetlana Kitić u prošlosti je važila za veliku zvijezdu. Svojevremeno je bila reprezentativka Jugoslavije i BiH, imala je blistavu karijeru, a u moru uspjeha izdvaja se onaj iz 1998. godine kada je proglašena za najbolju svjetsku rukometašicu.

Koliko je medijima bila interesantna njezina karijera, toliko je i ljubavni život. Čuvena rukometašica iza sebe ima mnoštvo veza, ali i pet brakova od čega je prvi bio sa legendarnim Blažom Sliškovićem, no niti jedan nije potrajao.

Kroz ljubavni život Svetlana je prolazila pravi pakao, uključujući i fizičko naselje, a o najbolnijim danima danas se ne libi pričati.

"Žena prije svega mora da bude finansijski amostalna u odnosu na svog muža. Mnoge od tih žena nemaju posao, čak nemaju ni školu. Ja se od svoje šesnaeste godine izdržavam od rukometa i nisam nikada zavisila od nekoga", počela je Svetlana svoju priču, pa je potom usmjerila na agoniju s kojom se suočila.

"Ipak, nekada vas zadržavaju neke druge stvari kao što su djeca ili patrijarhalno vaspitanje i želja da sačuvate porodicu. Ja sam sa svojim tadašnjim mužem nasilnikom u jednom momentu došla do te tačke da sam mu rekla: 'Ubij me, jer ja ovako više neću da živim'".

Svetlana se i prošle godine suočavala s velikim problemima, tačnije prijetilo joj je izbacivanje iz stana zbog neplaćanja kredita, ali na kraju po nju se sve dobro završilo.

Top Komentari

teddy sheringham
Pet brakova? Hajde jednom da se zajebeš, ali pet?
15 0
Nany
U svoje vrijeme ,bila je najbolja koka na Balkanu !!!!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi