PSG glavna tema i na Fashion Week-u
Foto: EPA

Zanimljiva kreacija

PSG glavna tema i na Fashion Week-u

Teme:

Taman kada smo pomislili da smo vidjeli sve, kada su u pitanju prozvodi inspirisani fudbalskim klubovima i okrenuti "monetarizaciji" rejtinga istih, pariški Fashion Week donosi nešto do sada neviđeno.

PSG iz dana u dan izrasta u globalni "brend", a sada je ovaj klub dospio i u svijet visoke mode.

Naime, klub je u saradnji s modnom markom Koche proizveo zaista zanimljivu kreaciju. Ovaj "izum" PSG-a i Kochea se može opisati samo kao svojevrsni hibrid, fuzija fudbalskog dresa i haljine, ili "saronga" odjevnog predmeta tradicionalno vezanog za područje jugoistočne Azije.

Kolekcija proljeće-ljeto 2018, s potpisom PSG-a i Kochea predstavlja asortiman adjevnih predmeta izrađenih kombiniranjem različitih varijanti dresova pariškog kluba i haljina i ogrtača.

PSG je ovim potezom uspio zakoračiti u svijet visoke mode, ali je teško vjerovati da bi neko mogao natjerati zvijezde poput Neymara, Mbappea ili Cavanija da na fudbalski teren zakorače u ovakvim kreacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi