Quincy Promes procesuiran zbog preprodaje skoro tonu i po kokaina!

Nizozemac u problemu

Quincy Promes procesuiran zbog preprodaje skoro tonu i po kokaina!

E. Ganibegović

Rijetkost je da vrhunski sportisti koji imaju visoke cifre na bankovnim računima budu umiješani u kriminalne radnje. Rijetkost, ali dešava se. 

Protiv nizozemskog krilnog igrača Quincyja Promesa pokrenut je kazneni postupak koji je optužen za preprodaju 1300 kilograma kokaina, vrijednog 75 miliona eura.

"Avanture" Quincyja Promesa sa zakonom se nastavljaju. Nizozemski fudbaler uhapšen je zbog napada mačetom na svog rođaka 14. decembra 2020. godine, a sada ga se kazneno goni za trgovinu kokainom.

Ekstremnog napadača Spartaka iz Moskve tužiteljstvo tereti za dvije serije od približno 650 kg i 713 kg koje su otkrivene 2020. godine u luci Antwerpen u jednom kontejneru. 

Vlasti su Promesa dugo stavljale pod lupu zbog upletenosti u narko-lanac i sudjelovanja u kriminalnoj organizaciji. Bivši fudbaler Ajaxa i Seville svjedočit će sljedeći ponedjeljak, šestog maja ove godine. 

Oglasi

Jasno je da je, ako se optužbe dokažu, pred njim duga zatvorska kazna i karijera mu visi o tankoj niti.

Ovaj 31-godišnjak je trenutno član moskovskog Spartaka u koji je stigao iz Ajaxa 2021. godine.

Ranije je igrao za Sevillu, Spartak iz Moskve (prvi put) i Twente, a kao omladinac bio je član Haarlema, Ajaxa i DCG-a. 

Ove je sezone na 36 utakmica u svim takmičenjima postigao 25 pogodaka i dodao deset asistencija. 

Za reprezentaciju Nizozemske nastupio je tačno 50 puta i postigao sedam golova, a dodao je još devet golova na 19 nastupa u mlađim selekcijama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi