"Beograđanin sam, ali sam bosanski trener"

Selektor Tadžikistana Nikola Kavazović:

"Beograđanin sam, ali sam bosanski trener"

Nikola Kavazović (37) je napravio pravu fudbalsku revoluciju u dalekom Tadžikistanu, gdje ovaj mladi stručnjak obavlja funkciju selektora nacionalnog tima.

Prvo je postao šef stručnog štaba Istiklola, aktuelnog prvaka države, a ubrzo je postavljen i za selektora ove azijske selekcije. U međuvremenu je već osvojio i dva trofeja. Posle trijumfa u Superkupu visoko je podigao i trofej namijenjen pobjedniku Kupa predsjednika Azije. Njegova ekipa u finalu je savladala palestinski Al Almari sa 2:1.

"Trofej Kupa predsjednika Azije je najveći uspeh u istoriji kluba Istiklol. Napravili smo veliku feštu posle finala, došao je čak i predsjednik Tadžikistana. Koliko je bilo teško osvojiti ovo takmičenje pokazuje i činjenica da smo na startu eliminisali Dordoi iz Kirgistana, koji je budžetom od sedam miliona dolara bio apsolutni favorit", kaže Kavazović za Alo, te potom dodaje:

"Na svakom koraku ističem da sam ponosan što sam rođeni Beograđanin, Srbin, Pravoslavac. Ali, lično, uopšte ne priznajem srpsku školu za trenere na čelu sa Milovanom Đorićem, niti je poštujem. Školovan sam u Sarajevu i u ovdašnjim medijima insistiram da me zovu Srbinom, ali bosanskim trenerom", dodao je Kavazović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.