"Čuvao sam stražu, dok se Tyson seksao sa Naomi"
Foto: EPA

Iz života Mikea Tysona

"Čuvao sam stražu, dok se Tyson seksao sa Naomi"

M. Šljivak

Bivši menadžer legendarnog boksera Mikea Tysona, Rory Holloway, tvrdi da je nekadašnji svjetski prvak bio opsjednut seksom.

"Znao sam da ga u ringu niko ne može zaustaviti. Mogao je pasti jedino zbog slabosti prema ženama. Svaka odluka koju je donio imala je veze sa seksom i ženama. Niko ga nije mogao promijeniti", rekao je Holloway.

Irom Mike je 1992. godine osuđen zbog silovanja 18-godišnje Desiree Washington u hotelskoj sobi u Indianapolisu.

"To je bilo neizbježno. Čudim se što ga i druge djevojke nisu tužile zbog silovanja", govori Holloway, koji tvrdi da je u zatvoru Mike imao poseban tretman.

"Došao bih ga posjetiti, a čuvari su mi rekli da ne mogu kod njega jer djevojke stoje u redu kako bi ga posjetile. U zatvoru je dobivao više žena nego kad je bio vani", istakao je nekadašnji menadžer Mikea Tysona.

Vrhunac je bila veza sa Naomi Campbell. Par se upoznao na zabavi u New Yourku i prema Hollowayevim riječima odmah su kliknuli. 

“Mike bi kazao da mora u toalet. Odmah nakon toga za njim bi otišla i Naomi, a ja bih ostao ispred čuvajući im pića. Gosti su pokušavali ući u WC, a ja sam im govorio da je zauzeto.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.