"Igranje igrica pomaže mi da budem bolji fudbaler"

Zanimljiva izjava Bafatembija Gomisa

"Igranje igrica pomaže mi da budem bolji fudbaler"

Endin Čaušević

Napadač Swanseaja Bafatembi Gomis izjavio je da mu igrica Football Manager pomaže u stvarnosti da bude bolji fudbaler.

Francuz je zaljubljenih u igricu Football Manager, a nakon što je potpisao za Swansea upravo je igricu koristio kako bi što bolje upoznao ekipu u koju je stigao. Gomis je rekao da je na igrici istraživao sve fudbalere Swanseaja, te da je detaljno proučavao njihove kvalitete kako bi se što bolje uklopio u tim.

"Nakon što sam potpisao ugovor otišao sam na odmor i počeo da igram Football Manager. Imao sam najnoviju verziju na kojoj su uz imena bile i slike igrača i tako sam počeo proučavati svoje nove saigrače", rekao je Gomis.

Gomis je priznao da mu je to puno pomoglo u adaptaciji na novi tim i nove saigrače.

"Sve sam istražio. Njihova imena, gdje su prije igrali, ocjene i kvalitete koje imaju kako bi se što bolje uklopio u tim. Ovdje mnogo pada kiša i to mi daje priliku da što više igram igricu. Nekad se moja žena iznervira, ali šta ću", dodao je francuski fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.