"Ne idite na Euro, mogli bi se vratiti u kovčegu"
Nacističko salutiranje na tribini u Ukrajini

Strah od neonacista u Ukrajini i Poljskoj

"Ne idite na Euro, mogli bi se vratiti u kovčegu"

M. Skaka

Engleska fudbalska legenda, Sol Campbel upozorio je navijače svoje reprezentacije da ne idu na Euro u Ukrajinu i Poljsku ukoliko se ne žele vratiti u mrtvačkim kovčezima.

Bivša zvijzeda Arsenala i Spursa upozava na prijetnje rasizma i nasilja.

"Ostanite kod kuće gledajte utakmice na TV-u. Nemojte rizikovati jer se možete kući vratiti u u mrtvačkom kovčegu.", rekao je Campbel.

Campbel je kritikovao UEFA zbog toga što dozvoljava da se evropsko prvenstvo odigrava u ovim zemljama. Za BBC, on je dodao:

"Pogriješili su, jer su morali zahtijevati da se ovi problemi riješe prije nego što se jedno ovako veliko takmičenje dodijeli Poljskoj i Ukrajini. Trebali su tražiti velike pomake prema naprijed pa tek onda poslati navijače cijele Evrope u ove zemlje."

Zbog straha od eventualnih rasističkih napada, porodice engleskih reprezentativaca Thea Walcotta i Alexa Oxlade-Chamberlaina za sada stoje pri svojoj odluci da ne idu Euro 2012.

Navijači u Poljskoj i Ukrajini poznati su po svojim neonacističkim stavovima.

UEFA svoju odluku brani činjenicom da je upravo organizacija ovako velikog tamičenja odlična prilika da se domaćini suoče sa socijalnim problemima u svom društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.