Nakon polufinala Lige prvaka, život je još ljepšim poklonom počastio Radeta Krunića
Foto: Instagram

Zmaj živi najljepše dane života

Nakon polufinala Lige prvaka, život je još ljepšim poklonom počastio Radeta Krunića

Eldar Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Rade Krunić, definitivno živi najljepše dane svog života. S Milanom se plasirao u polufinale Lige prvaka, a jučer je postao i otac po prvi put.

Milan je jedno od najrpijatnijih iznenađenja u Ligi prvaka ove sezone. Još uvijek aktuelni prvak Italije plasirao se u polufinale i tamo će igrati protiv Intera.

Standardan u ekipi Stefana Piolija je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Rade Krunić. Za bh. veznjaka ja nakon osvajanja Serije A prošle sezone polufinale Lige prvaka najveće dostignuće u karijeri.

Remi u Napulju 1:1 prije dvije noći bio je dovoljan Milanu da nakon pobjede protiv Napolija od 1:0 u prvoj utakmici prođe dalje, a nakon velike pobjede na zelenom terenu, Kruniću je život poklonio najljepši mogući poklon.

Naime, po prvi put je postao otac. Njegova supruga Ivana jučer je na svijet donijela sina, te je Zmaj sada dobio novu životnu ulogu - ulogu oca.

Podsjetimo, Rade Krunić i Ivana Topalović u braku su od maja 2022. godine, kada su se vjenčali u Srbiji, a sada je njihov brak krunisan prvim djetetom.

Oglasi

Nije Rade Krunić jedini bh. reprezentativac koji je čekao bebu u ovom periodu. Uskoro treba da se porodi i Marijana, supruga Anela Ahmedhodžića. 

Što se Krunića i Milana tiče, sinoć su saznali svog protivnika u polufinalu Lige prvaka. Nakon 0:2 pobjede u Portugalu i remija 3:3 u Milanu, Inter je izbacio Benficu i u maju ćemo u polufinalu Lige prvaka gledati dva Derbyja della Madonnina.

Bit će to i duel dva Zmaja - Radeta Krunića i Edina Džeke, što znači da će u finalu sigurno zaigrati jedan bh. reprezentativac i imati priliku da postane prvi nakon Hasana Salihamidžića s trofejem Lige prvaka. 

Ostaje da vidimo da li će Krunić i ekipa uspjeti nakon Serije A osvojiti i Ligu prvaka, što bi bio zaista pravi podvig pored ekipa kao što su Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG i druge. 

Podsjetimo, Krunić je za A tim Bosne i Hercegovine debitovao 3. juna 2016. godine u duelu sa Danskom u okviru Kirin kupa. Vršile su mediji iz Srbije pritisak na tadašnjeg selektora da ga pozove, no naš selektor Mehmed Baždarević je bio brži. "Kaparisao" ga je godinu prije kada mu je uputio poziv uoči duela sa Republikom Irskom. A, pod bh. zastavu tri godine ranije ga je doveo Vlado Jagodić.

Tadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Kruniću je po prvi put priliku dao 5. septembra 2013. godine u duelu sa Mađarskom. Imao je tada igrač Donjeg Srema 19 godina, Jagodić se suočavao s velikim kritikama zbog toga što je u reprezentaciju pozvao igrača iz malo poznatog tima iz Srbije, no 10 godina kasnije, može se reći da je to bio sjajan potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi