Ikona na terenu, a za volanom amater kakav se ne viđa često
Foto - EPA

Nainggolan završio u zatvoru

Ikona na terenu, a za volanom amater kakav se ne viđa često

Midhat Šljivak

Iskusni belgijski fudbaler Radja Nainggolan (34) uhapšen je u Antwerpenu.

Ovaj 34-godišnji veznjak završio je u pritvoru nakon što je policija tokom rutinskog pregleda utvrdila kako fudbaler ne posjeduje vozačku dozvolu.

Nainggolan je prije nekoliko mjeseci ostao bez dozvole zbog brojnih prekršaja koje je napravio. Vozačka mu je poništena, a on se nije pojavio na ispitu kako bi je vratio.

Nekadašnji reprezentativac Belgije je ispitan na mjestu događaja. Automobil mu je oduzet, a on je uhapšen.

Ono što je izvjesno je to da će iskusni veznjak biti uskoro pušten iz pritvora. Ipak, u njegovom dosjeu bit će brojne nove kazne i sigurno je da će ostati i bez određene količine novca.

Također, vjerovatno će mu biti zabranjeno upravljanje motornim vozilom u određenom periodu, a morat će se pojaviti na polaganju testova i vožnje.

Radja Nainggolan je tokom karijere često znao praviti skandale. Često se o njemu pisalo u italijanskim medijima, gdje je proveo veći dio karijere.

Dugogodišnju avanturu na Apeninima Nainggolan započinje još 2005. godine u Piacenzi, a u ovom klubu ostao je sve do 2010. godine.

Pažnju na sebe privukao je nastupima u ekipi Cagliarija. Četiri odlične sezone u ovom klubu donijeli su mu transfer u Romu, a zatim i u Inter.

Epizodu u Italiji završio je upravo u Cagliariju 2021. godine, a zatim je u ljeto iste godine potpisao ugovor s Antwerpom i nakon 16 godina se vratio kući.

Oglasi