Rafael Nadal zaslužan za dolazak mlade zvijezde u Real

Pomogao u realizaciji transfera

Rafael Nadal zaslužan za dolazak mlade zvijezde u Real

E. Škorić

Najpoznatiji i najbolji španski teniser Rafael Nadal učestvovao je direktno u dovođenju jednog igrača u Real Madrid.

Rafa je navijač Reala, pa je tako upravo on "završio" transfer Marca Asensia 2014. godine. Otkrio je to predsjednik Kraljeva Florentino Perez.

"Nazvao sam Rafu Nadala i pitao ga da popriča sa stricom Miguelom Angelom, koji je bio Mallorcin sportski direktor. Rekao sam Nadalu da kaže stricu da želimo kupiti Asensija. Odlično se ponašao i jako smo brzo dogovorili posao," rekao je Perez. 

Asensio je bio strijelac zadnjeg gola u finalu Lige prvaka protiv Juventusa i sve češće dobiva priliku u Realu, a trenutno nastupa za Španiju na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine i upravo on je postigao tri gola u prvom kolu protiv Makedonije. 

Smatra se budućnost Kraljeva, a navijači Reala svakako mogu da budu zahvalni Rafi što je pomogao u realizaciji transfera prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi