Sterling obradovao žene koje su prosile, ali je odlučio da to učini bez da im da novac

Pokazao ljudsku stranu

Sterling obradovao žene koje su prosile, ali je odlučio da to učini bez da im da novac

E. Škorić

Raheem Sterling je jedan od onih nogometaša koji su čvrsto na zemlji i koji se itekako suosjećaju sa drugima, naročito onima koji nemaju lagodan život.

Zvijezda Manchester Cityja zaradila je desetine miliona eura u karijeri i živi život kao iz bajke, ali svjestan je da uvijek može da pomogne drugima. I često to radi, pomaže nemoćne i bolesne, siromašne, a najnoviji lijep gest napravio je na jugu Engleske u gradu Sloughu.

Engleski reprezentativac je u jedan od restorana ušao jednostavno obučen u trenirku, naručio je hranu, a dok je čekao da mu ista bude servirana, uočio je žene ispred koje prose.

Prvo se raspitao da li su one često tu, da li su zasista siromašne i gladne, a onda je odlučio da im se odnese nekoliko obroka. Izričito je tražio da im se da hrana, a ne novac koji bi mogao da se usmjeri na druge nepotrebne stvari kao što su alkohol ili droga.

Sterling je pristao d pozira sa jednim od uposlenika ispred restorana, a svim zaposlenima dao je po 22 eura napojnice.

"Divan čovjek, pravi gospodin. Ueo je sve što je kupio i najnormalnije to ponio kući. Mnogi bi imali nekoga da im to nosi ili bi ih vozio taxi, a Raheem je najnormalnije i skromno obučen odšetao iz restorana", rekao je uposlenik koji je pozirao sa Sterlingom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi