Sendvič sramote o kojem bruji Evropa: Nisu li djevojke zaslužile barem malo bolju večeru?

Nogometašice Raya dobijaju sednviče za večeru

Sendvič sramote o kojem bruji Evropa: Nisu li djevojke zaslužile barem malo bolju večeru?

E. Škorić

Španska ženska nogometna ekipa Rayo Vallecana žalila se na drugorazredni tretman nakon što im je klub dao sendviče sa šunkom kao obrok nakon utakmice.

Obrok, koji je uključivao dvije kriške hljeba, bez maslaca i četiri kriške šunke, podijeljen je nakon što je Rayov ženski nogometni klub igrao u gostima kod Levantea.

Sendvič sa šunkom naizgled je bio prevelik problem, a u Španiji se izvještava da ekipa ima nekoliko stvari zbog kojih je nezadovoljna klubom.

Španski mediji pišu su kako su igrači razmišljali o štrajku prije utakmice protiv Real Sociedada ranije ove sedmice.

Novinar Irati Vidal podijelio je sliku sendviča na Twitteru uz poruku: "Oni su elitni sportaši, ali prema njima se tako ne postupa. Rayo Feminino je umoran od svojih uvjeta i razmišlja da ne putuje na sljedeći meč u San Sebastián. Na posljednjem putovanju ovo je bilo njihova večera".

Igrači su također tvrdili da im se plaće ne isplaćuju na vrijeme i žalili su se da se prema njima loše postupa u odnosu na mušku ekipu Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano se brani tvrdnjama da su iz medicinskog klupskog tima dali zeleno svjetlo za posluživanje ove vrste hrane te da je to prikladan obrok za igrače nakon odigranih utakmica.

"Nakon utakmice trebali biste dobro večerati, a ne onaj sendvič koji sam vidio. To je sramota", poruka je Josea Angela Poza, nogometaša Rayo Vallecana, koji je stao u odbranu djevojaka iz svoje ekipe.

Top Komentari

Melo15
Sta se zalite!? Mogao je biti sendvic i bez sunke...
6 1
Penderinos
Ima li muslimanki u timu ? Misli li iko na to da one ne jedu svinjetinu ?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi