Razuzdana Hrvatica dobila upozorenje od Ministarstva kulture

Ipak prošla bez sankcija

Razuzdana Hrvatica dobila upozorenje od Ministarstva kulture

A. Haznadarević

Prema pisanju Jutarnjeg, u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske je obavljen hitan razgovor sa jednom od trenutno najpoznatijih navijačica Hrvatske na Euru, te je kao uposlenica ovog Ministarstva upozorena da pripazi na ponašanje u budućnosti.

Jelena i Viktorija su u rekordno kratkom periodu postale najpopularnije navijačice na Euru zbog skidanja pred utakmicu i za vrijeme samog meča između reprezentacija Hrvatske i Irske.

Iako je većini muške populacije bilo drago vidjeti takav način bodrenja reprezentacije, njihovi nadređeni nisu bili ni malo oduševljeni sa ovim, za njih degutantnim činom.

Jelena Mikša, koja je zaposlena kao referentica u arhivi Ministarstva kulture je pozvana na razgovor, te je upozorena da pripazi na svoje ponašanje, no ipak ovaj put je prošla samo sa opomenom te za sada sankcija neće biti.

Druga akterica Viktorija Mikša je kao i Jelena članica omladiskog kadra HDZ-a, te nije baš najbolji mogući primjer ponašanja za mlade kadrove koji će u budućnosti preuzeti političku scenu nama susjedne države.

U svakom slućaju, i pored osuda mlade Hrvatice su uspjele da ispune zacrtani cilj i da postanu hit u medijima, a posebno u onim domaćim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.