Real dočekao porodicu koju je napala mađarska novinarka

Topla priča iz Španije

Real dočekao porodicu koju je napala mađarska novinarka

Osama Abdul Mohsen čvrsto je u svom naručju držao sedmogodišnjeg sina. U bijegu od ratnih strahota u Siriji pokušao je ući u Mađarsku, ali na granici ih je dočekala vojska i novinarka Petra Laszlo. 

Iako je kao snimateljica bila zadužena da radi samo svoj zadatak, ona je namjerno saplela Sirijica i postala simbol okrutnosti i poniženja, a ovaj potez naišao je na osudu svih normalnih ljudi.

Petra Laszlo je zbog sramotnog čina ekspresno dobila otkaz, a Sirijac - posao iz snova. Naime, Osama je ranije trenirao sirijski klub Fotuwa SC i prihvatio je ponudu da kao trener radi u omladinskim kategorijama Getafea. 

Svoju velikodušnost u cijeloj priči pokazao je i Real Madrid, koji je na stadionu Santiago Bernabeu ugostio Osamu i njegovog sina, te im ponudio mjesto na tribini u sutrašnjoj utakmici protiv Granade. 

"Real je naš klub. Svi u obitelji navijamo za njega. Stvarno volim Real i hvala svima što su nas ugostili na Bernabeuu. U Siriji svi sanjaju da vide Real uživo, a meni će se san ostvariti", rekao je Osama. 

Prvi čovjek kluba Florentino Perez je proveo Osamu i djecu kroz stadion, a na kraju ih izveo i na teren gdje je najmlađi sin pokazao svoje nogometne vještine. Posjeta za pamćenje...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.