"Reci ne drogama": Nakon Salahove reklame broj poziva se povećao za 400%

Nevjerovatno popularan u Egiptu

"Reci ne drogama": Nakon Salahove reklame broj poziva se povećao za 400%

Endin Čaušević

Egipatski fudbaler Mohamed Salah postao je jedan od najpopularnijih igrača na svijetu nakon fantastičnih igara ove sezone u dresu Liverpoola.

Salah je u Liverpool stigao ljetos iz Rome, ali niko nije očekivao da će za kratko vrijeme postati jedan od najboljih igrača u Engleskoj. Egipatski kralj je postigao čak 38 golova u svim takmičenjima i na pragu je da do kraja sezone sruši mnoge rekorde.

U svojoj domovini postao je za kratko vrijeme jedan od najpopularinijih "likova" nakon što je Egipat odveo na Svjetsko prvenstvo. Salah je prije nekoliko dana objavio da učestvuje u kampanji "Reci ne drogama" kako bi mogao mladim osobama u Egiptu.

Salah želi inspirisati mlade osobe u svojoj domovini da kažu ne drogama, te da se okrenu pozitivnijim stvarima u životu. Samo nakon nekoliko dana ispostavilo se da je ovo najbolji mogući potez čelnih ljudi ove kampanje.

Naime, svi koji žele prijaviti sebe ili nekoga koga poznaju da ima problema s drogom imaju besplatan broj na koji to mogu učiniti. Nakon se pojavila reklama sa Salahom broj poziva na ovaj broj porastao je za nevjerovatnih 400% za samo tri dana.

Video koji je objavljen na Facebooku vidjelo je preko osam miliona Egipćana, a pozivi dolaze uglavnom od osoba starosti između 18 i 35 godina.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi