Red Bull Cliff Diving: Počeo spektakl u Mostaru

Pogledajte kadrove sa skokova

Red Bull Cliff Diving: Počeo spektakl u Mostaru

U Mostaru je danas izvođenjem prve dvije serije skokova počelo Red Bull Cliff Diving takmičenje.

Dvodnevni sportski spektakl na Starom mostu petu godinu uzastopno u našu zemlju dovodi najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu. Veliko finale na rasporedu je sutra, s početkom u 13 sati.

Očekuje se da će, kao i prethodnih godina, plato ispod Starog mosta preplaviti gledaoci kako bi pratili atraktivne skokove koji izazivaju oduševljenje ljubitelja ovog sporta širom svijeta.

Organizatori napominju da će Stari most sutra biti zatvoren za prelazak u periodu od 12:30 do 15:30. Ulaz na takmičenje slobodan, a gledaocima se preporučuje da dođu ranije kako bi izbjegli gužve.

Kao popratni program takmičenja, večeras također počinje i Old Town Street Fest, koji na pet bina u Starom dijelu Mostaru donosi nastupe velikog broja popularnih bh. i regionalnih izvođača.

Nakon prvog dana takmičenja u Mostaru, vodeći su:

Ženska konkurencija:

1. Rhiannan Iffland (AUS)
2.Genevieve Bradley (SAD)
3. Jessica Macaulay (UK)

Muška konkurencija:
1. Jonathan Paredes (MEX)
2. Constantin Popovici (ROU)
3. Andy Jones (SAD)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti