Red Bull Cliff Diving: Skakači trenirali na Starom mostu

Red Bull Cliff Diving

Red Bull Cliff Diving: Skakači trenirali na Starom mostu

E. Čaušević

Vrijeme do spektakla na Starom mostu u Mostaru sada se već broji u satima. U 13h u subotu, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo i svjetska skakačka elita su po drugi put u našoj zemlji, a zanimljivih dešavanja ne manjka ni u danima prije takmičenja. Kroz njih vas u videu vodi bh. plivačica Amina Kajtaz.

Na Starom mostu u četvrtak ujutro je osvanula platforme za skokove, što su najbolji svjetski skakači i skakačice iskoristili da odrade prvi trening i priviknu se na ledenu vodu Neretve. Čast da bude prva skakačica koja će skočiti sa platforme na Starom mostu pripala je Yani Nestsiaravoj, a od muškaraca je ove godine prvi u Mostaru skočio Todor Spasov.

Nakon treninga, članovi kluba skakača „Mostari“ su takmičarkama poželjeli dobrodošlicu uz poklone, cvijeće i mostarsku „lastu“, izvedenu u njihovu čast.

Sve ovo, i još ponešto, pogledajte u videu kroz koji vas vodi bh. olimpijska plivačica Amina Kajtaz.

U subotu, u 13h, počinje događaj koji ljubitelji skokova u Mostaru i cijeloj BiH već dugo s nestrpljenjem očekuju: sedma stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016 i najbolji svjetski skakači u uzbudljivoj borbi za laskavi naslov pobjednika na Starom mostu.

Ulaz na takmičenje je besplatan, a sve informacije i vijesti o takmičenju možete pronaći na www.redbullcliffdiving.com i zvaničnoj Facebook stranici (http://bit.ly/2cHjO6w).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi