Red Dragonsi i Fukare odigrali revijalnu utakmicu
Foto: Redžep Kadrić

Druženje navijača Zvijezde i Slobode u Gradačcu

Red Dragonsi i Fukare odigrali revijalnu utakmicu

Edmir Škorić

Na pomoćnom igralištu stadiona Banja Ilidža u Gradačcu, jučer su revijalnu utakmicu odigrali  navijači Zvijezde, Red Dragonsi, te navijači tuzlanske Slobode, popularne Fukare.

Već niz godina traje prijateljstvo navijača Zvijezde i Slobode. Dragonsi i Fukare lijep su primjer da navijači različitih klubova mogu gajiti prijateljski odnos i da nije sve u uvredama, neredima, tučama...

 

U revijaljnoj utakmici Fukare su slavile na penale, no jasno da je rezultat bio u drugom planu. Važnije je bilo da se sastanu prijatelji iz dvije navijačke skupine i da se druže. 

 

"Lijepo je znati da u našoj državi ima i ovakvih događaja. S Fukarama imamo sjajan odnos već dugi niz godina i bez obzira na rivalitet klubova, navijači se uzajamno poštuju i podrška su jedni drugima. Ugostili smo ih jučer, dolazili su nam i ranije, mi smo njih posjećivali u Tuzli i tako ćemo i dalje nastaviti", rekao nam je vođa navijača Red Dragonsa, dodavši:

"Naša navijačka skupina radi na tome da ima lijep odnos sa drugim navijačkim skupinama. Dakle, bez obzira na sve različitosti, sve navijače jednako poštujemo. Naša obaveza je da pratimo Zvijezdu, da je bodrimo, ali isto tako da ne ostavljamo mrlje iza sebe i da budemo dobar ambasador našeg grada". 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti