Revolucija u sportu - Adidas ALPHASKIN

Revolucija u sportu - Adidas ALPHASKIN

Sponzorski tekst
Teme:

Ova sportska "revolucija"/ ALPHASKIN dio je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa američkom agencijom za svemirske programe NASA stvorila najmodernije sportsko odjelo, "Alphaskin".

Projekat na kome se godinama radilo u laboratorijama širom svijeta, usavršen je uz upotrebu tehnologije ARAMIS. Riječ je o 3D mapiranju objekata, uz pomoć kamera i senzora koji se pomjeraju i skupljaju informacije brzinom od čak 500 frejmova po sekundi.

Inženjeri adidasa su to iskoristili za "skeniranje" sportista, kako bi se izmjerio svaki njihov pokret i analizirao svaki detalj. Stvoren je proizvod kojim se ponose!

Najveći napredak u odnosu na ranije, slične proizvode je u najmodernijem kinetičkom dizajnu, koji eliminiše šavove, trenje ili bilo šta što može da omete sportiste tokom pokreta. Pritom, o inovativnosti govori i podatak da je u izradi materijala uključena specijalna vrsta tkanina sa titanijumom i 3D aluminijumskim sferama koje hlade tijelo i održavaju optimalnu temperaturu.
Praktično, koža i Alphaskin sportsko odijelo postaju jedno!

Fudbaler Barselone Luis Suarez i NBA zvijezda Damian Lilard nalaze se među prvim sportistima na svijetu koji dobijaju novu "kožu"! Ona je plave ili tamno braon boje, prianja uz postojeću, i omogućava im da se tokom treninga i takmičenja osjećaju udobnije i da ostvaruju bolje rezultate na terenu.

Adidas Alphaskin kolekcija za trening je dostupna u Sport Vision radnjama u Doboju, Tuzli, Banjaluci, Mostaru, Vitezu i Bijeljini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi