Robben po ESPN-u zvijezda Portugala

Novi gaf Amerikanaca

Robben po ESPN-u zvijezda Portugala

Edmir Škorić

Sjevernoamerička televizijska kuća ESPN ne pretaje praviti velike pogreške. Sada su Arjena Robbena proglasili Portugalcem...

ESPN je grafički najavio susret Njemačke i Portugala u 1. kolu grup B Eura 2012.  godine. Ništa ne bi bilo čudno da kao glavna zvijezda Portugala nije označen Arjen Robben, ispod čije je slike pisalo Portugal.

 

Amerikanci su "pogodili" Njemačku, pa je iznad natpisa "Alemania" stajala fotografija Marija Gomeza, inače strijelca jedinog gola u večerašnjem susretu.

 

 

Vjerovatno je umjesto Robbenove fotografije trebala da stoji fotografija Cristiana Ronalda. ESPN ovo nije prvi gaf. Nedavno je u studiju novinar pomenute televizije upitao bivšeg američkog reprezentativca Alexija Lalasa kakve igre na Euru očekuje od Lionela Messija.

 

Jednom prilikom su umjesto C. Ronalda u dresu Reala "postavili" Brazilca Ronalda, najavivši tako jedan od skorašnjih okršaja Reala i Barce.

 

No, ne griješi samo ESPN. Tako je SkyBet na grafičkom prikazu umjesto grba Portugala stavio grb Portsmoutha. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.