Vratio se iz penzije, zabio gol, pa u pubu napravio lom kada je nazvao Sergija Ramosa

Roberto Carlos ponovo zaigrao

Vratio se iz penzije, zabio gol, pa u pubu napravio lom kada je nazvao Sergija Ramosa

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos vratio se iz penzije prije nekoliko dana.

Roberto Carlos je prije dva dana igrao u Engleskoj za Bull in the Barne United iz Shwerburya, te je uspio zabiti čak jedan pogodak.

Brazilac se kratko vratio iz penzije kako bi igrao za pub ekipu iz Shropshirea, te je nastupio za svega pet funti u sklopu humanitarne misije.

Carlos nije igrao od prve minute, ali je dobio šansu u nastavku meča i zabio je jedan pogodak iz penala. Nakon utakmice igrači oba tima su odlučili malo da se opuste i popiju koje pivo u obližnjem pubu.

Igrači oba tima iskoristili su dolazak Carlosa kako bi se fotografisali s njim, a Brazilac je i u pubu napravio pravu zabavu.

Poznato je da je prijatelj sa velikim fudbalski zvijezdama, a to je svima dokazao. Uzeo je mobiten i nazvao Sergija Ramosa na video poziv, a kada se Španac javio nastala je ludnica u pubu.

Oglasi

Ovaj 48-godišnji fudbaler je kupljen preko eBayja na aukciji u kojoj su učestvovali i drugi timovi, a na kraju je kupljen za pet funti.

Aukcija na eBayju organizovana je u humanitarne svrhe, a Roberto Carlos je oduševio sve odlukom da bude dio ove akcije.

U timu Bull in the Barne United su bili šokirani kada su uspjeli da "kupe" Carlosa, ali i odlukom Brazilca da se odazove na njihov poziv.

"Platili smo pet funti da jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu potpiše za nas. Roberto Carlos će igrati za našu ekipu u februaru i nastupit će na jednoj od utakmica. Niko nije vjerovao da će se ovo desiti, ovo je kao san", rekao je skretar ekipe Matthew Browin za BBC.

Top Komentari

Karlosicroberto
Jedan od najboljih igrača svih vremena i ljudina karlosićććrobertooo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti