Vrtoglavi ugovor mu došao glave: Žena potrošila milion na zmije, očeva firma u ogromnim dugovima

Velika zvijezda pred bankrotom

Vrtoglavi ugovor mu došao glave: Žena potrošila milion na zmije, očeva firma u ogromnim dugovima

Haris Zilić

Poznato je da je NHL (najjača hokejaška liga jedna) od najplaćeniih sportskih orgnaizacija na svijetu. Igrači imaju vrtoglave ugovore, a neke jednostavno novac pokvari ili se totalno izgube u tom ludilu.

Vrtoglavi ugovor ima i švedski golman Robin Lehner koji brani za Las Vegas Golden Knights.

Zarađeni novac tokom karijere ovaj 31-godišnjak je uložio u firmu koju zajedno vodi s ocem, međutim krajem prošle godine, firma je bila u gubitku od 50 miliona dolara.

Pokušali su stvari završiti kreditom, međutim nisu platili posljednjih pet rata što je dovelo do gašenja firme, a protiv Robina i njegovog oca podnešena je tužba.

Inače firma naziva Solarcode je od samog osnivanja proširila posao na više američkih saveznih država, međutim nivo zarade nije išao u smjeru u kojem su očekivali.

Da stvar bude gora po Robina, njegova supruga Donyaje velika zaljubljenica u zmije. Tako je Donya potrošila 1,1 miliona dolara od ugovora na kupovinu raznih vrsta zmija gdje je pokušala da krene u zanimljiv biznis sa zmijama, ali i to je brzo palo u vodu.

Oglasi

Švedski golman je ostao pred zidom, a vidjet ćemo kako će se sve završiti pravnim putem.

Očigledno im u životu nisu bile dovoljne ogromne cifre koje Robin zarađuje pa su pokušali da još više zarade svojim ulaganjima, što je na kraju ispala kobna greška.

Lehner je 2020. godien potpisao ugovor sa Las Vegasom u vrijednosti od 25 miliona američkih dolara, a u to nisu uključeni bonusi i dodatne zarade od reklama.

Kada se sve sabere, Lehnerov ugovor od igranja, reklama, bonusa, procjenjuje se na oko 65 miliona dolara u četiri godine.

Izgleda da je to cifra koje ne može zadovoljiti njegovu suprugu i oca, a čini se ni samog Robina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi