Rodman čestitao rođendan predsjedniku Sjeverne Koreje

Rodman čestitao rođendan predsjedniku Sjeverne Koreje

Povodom rođendana predsjednika Sjeverne Koreje Kim Jong-una, u Pyongyabgu je odigrana prijateljska košarkaška utakmica između domaće reprezentacije i ekipe sastavljene od bivših košarkaških zvijezda. 

Za košarkaške zvijezde su između ostalih igrali Dennis Rodman, Cliff Robinson i Vin Baker, a nekadašnji član šampionskih Bullsa Dennis Rodman je još jednom iskoristio priliku da istakne prijateljstvo sa predsjednikom ove komunističke zemlje. 

Rodman je uprkos protivljenu američkih vlasti nastavio sa odlascima u Sjevernu Koreju i druženjima sa korejskim predsjednikom, a ovom prilikom mu je pred 14.000 prisutnih gledalaca čestitao rođendan. 

Rodman je u Koreji bio i pred Božić, a kako se tada nije sreo sa Kimom, odmah su počele priče da više nisu u dobrim odnosima.

Međutim, ovo njihovo rođendansko druženje i najava Rodmanovog preuzimanja reprezentacije Sjeverne Koreje demantovali su takve navode. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.