Rodman se izvinio zbog izjave o američkom zatvoreniku

Kontraverzni Dennis

Rodman se izvinio zbog izjave o američkom zatvoreniku

Dennis Rodman uputio je javno izvinjenje zbog izjave koju je dao u televizijskom intervjuu, a koja se tiče američkog zatvorenika u ovoj zemlji Kennetha Baea. 

Upitan zbog čega ne iskoristi prijateljstvo sa KimJong Unom i ne pomogne američkom zatvoreniku bivši košarkaš odgovorio je da je Jong upravu, zbog čega se dan kasnije pokajao.

„Politika je jedno, a Kenneth Bae nešto sasvim drugo,“ kazao je Rodman, koji je dan kasnije okrenuo ploču:

„Želim se izviniti preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Bio je to vrlo stresan dan, neki moji saigrači su odlazili zbog pritiska iz njihovih porodica. Izvinjavam se porodici Kennetha Baea, kao i Chrisu Cuomu . Jako mi je žao,“ napisao je Rodman u email poruci koju je poslao na adresu The Associated Pressa.

Paljbu po Rodmanu osula je sestra američkog zatočenika, koja je kazala da Rodman očigledno nije informisan o slučaju njenog brata.

„Umjesto da mu pomogne, Rodman baca zlokobne optužbe na račun moga brata. Rodman brani Jonga koji se igra sa životom moga brata koji ništa nije kriv.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.