Rodman: Trebao bih dobiti Nobelovu nagradu

Rodman smatra

Rodman: Trebao bih dobiti Nobelovu nagradu

Midhat Šljivak

Nekadašnji kontroverzni NBA košarkaš, Dennis Rodman, izjavio je za američke medije kako bi on trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir.

Rodman je nedavno putovao u Sjevernu Koreju, gdje je imao sastanak sa diktatorom Kim Jong-Unom, a zbog činjenice daje smirivao odnose između Sjeverne Koreje i ostatka svijeta, Rodman želi Nobelovu nagradu.

"Činjenica je da još uvijek nikog nije bombardovao. Ljudi smatraju kako je on najgori čovjek na svijetu. Znam sve o Kimu i znam da on ne želi ući u rat sa Amerikom. On samo želi da priča o košarci sa Obamom. Obama bi ga trebao nazvati. Ovo je novo vrijeme. Hajde Obama, budi prijatelj s Kimom", pohvalno je govorio o Kimu Rodman, a potom je dodao:

"Moja misija je da smirim strasti između država. Ako ne budem u top tri kandidata u izboru za Nobelovu nagradu, onda nešto nije kako treba", rekao je Rodman, koji će ljeto provesti na odmoru sa sjevernokorejskim diktatorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.