"Zaključavam auto, krećem prema kući, a grupa navijača Arsenala me počinje juriti"
Foto - EPA

Pavlyuchenko ispričao anegdotu iz Londona

"Zaključavam auto, krećem prema kući, a grupa navijača Arsenala me počinje juriti"

M. Šljivak

Nekadašnji ruski fudbaler Roman Pavlyuchenko (39) iza sebe ima itekako pristojnu karijeru.

Četiri godine je proveo i u Premiershipu nastupajući za Tottenham, a iz ovog perioda se u razgovoru za ruske medije prisjetio itekako zanimljivog detalja.

Dres Arsenala tada je nosio njegov prijatelj i saigrač iz reprezentacije Andrey Arshavin. Nije znao Pavluychenko da niko ko igra za Spurse nije poželjan u dijelu grada gdje vladaju navijači Topnika.

"Otišao sam do Arshavina koji je živio u području gdje su navijači Arsenala. Parkirao sam se i zaključao auto na 50-ak metara od njegove kuće. Bio sam sa ženom i djetetom", počeo je priču ruski fudbaler i nastavio je:

"Zatim me je vidjela grupa mladića u dresovima Arsenala i počeli su me juriti. Vikali su: Ovo je naš dio grada. Nemaš šta tražiti ovdje. Uspjeli smo nekako da stignemo do Arshavinove kuće i srećom, brzo su nam otvorili vrata".

Tamo više nije išao.

"Rekao sam mu da više nikad neću doći, a zatim se ista stvar desila Arshavinu kada je došao da nas posjeti. Ipak, niko vas neće dirati, samo će vikati jer ne vole rivale", istakao je Pavlyuchenko

Rus je u dresu Spursa odigrao 113 utakmica i zabio je 42 gola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi