Romelu, šta radiš s tom dječurlijom?

Lukaku sa vršnjacima prije 10 godina

Romelu, šta radiš s tom dječurlijom?

Nakon što je u utakmici pretposljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u sred Maksimira Hrvatima dao dva gola, belgijski reprezentatiac Romelu Lukaku, ponovo je u centru pažnje.

Fudbaler Chelseaja koji će ove sezonu odigrati na posudbi u Everotonu u sjajnoj je golgeterskoj formi, a to je potvrdio i u susretu sa Hrvatima u kojem je njegovim golovima reprezentacija Belgije stigla do pobjede, kojom je ovjerila prvo mjesto u grupi i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon golova Hrvatima na intenetu se pojavila slika iz 2003. ili 2004. godine kada je Lukaku imao samo deset godina i nastupao za pionirsku selekciju belgijskog Liersa, a i tada je, uostalom kao i sada, odskakao od svojih vršnjaka pogotovo fizičkim izgledom.

Mnogi sumnjaju u godine mladog fudbalera, te pišu kako je "navodno" rođen u Antverpenu 1993. godine. Tek rijetki znaju da su njegove godine zaista stvarne, obzirom da se mladi fudbaler prije nešto više od godinu dana podvrgao snimanju kostiju lakatnog zgloba na osnovu čije se starosti, odnosno "ishabanosti" kosti, datum rođenja može utvrditi sa tačnošću od plus-minus petnaest dana. 

Neznalice pričaju, dok Lukaku "trpa" protivničke mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.