Ronaldo oborio još jedan rekord

Cristiano najpopularniji muškarac na svijetu

Ronaldo oborio još jedan rekord

D. Rakanović

Fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo oborio je još jedan rekord. Ovaj put na društvenoj mreži Instagram, na kojoj ga prati 100 miliona ljudi.

Napadač Kraljeva postao je prvi muškarac kojeg je zapratio toliki broj ljudi.

Iza slavnog Portugalca po broju obožavalaca na Instagramu je napadač Barselone Neymar, sa 74 miliona, dok njegov klupski saigrač Leo Messi zauzima treće mjesto sa 70,8 miliona.

Prate ih Ronaldov klupski kolega James Rodriguez iz Reala sa 30,7 miliona, NBA zvijezda LeBron James sa 29,9, velški fudbaler Gareth Bale broji 28,8 miliona, prvotimac Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović ima 24,7, legendardni Brazilac Ronaldinho 22,5, a reprezentativac Urugvaja Luis Suarez 21,9.

Top 10 lista najpopularnijih sportista završava se sa francuskim napadačem Karimom Benzemom. 

Ronaldu na Instagramu jedino mogu da pariraju četiri pop pevačice, koje imaju isti broj pratilaca, a to su Beyonce, Selena Gomes, Ariana Grande i Taylor Swift.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi