Roy Keane se obrukao na prvom spoju: "Rekla je da se više nećemo vidjeti i zalupila vratima"

Nije sve išlo po planu

Roy Keane se obrukao na prvom spoju: "Rekla je da se više nećemo vidjeti i zalupila vratima"

Edmir Škorić

Legendarni Roy Keane nije imao isplaniran prvi spoj, pa je sve izgledalo užasno, ali svejedno je nekadašnji veznjak Manchester Uniteda ostao sa dotičnom, oženio je i sada imaju petero djece i dvoje unučadi.

Legendarni veznjak Uniteda i bivši reprezentativac Republike Irske nedavno je gostovao u emisiji "Tommy Ternan Show" gdje je ispričao zanimljivu anegdotu o svom prvom spoju. Ispostavilo se da je na kraju to bila njegova buduća supruga.

On je Therese Doyle upoznao 1992. godine prije nego je iz Nottingham Foresta prešao u Manchester United. Isprva nije bilo savršeno, naročito na prvom spoju koji je prošao jako loše. Ipak, 1997. su se vjenčali, te su i danas zajedno.

"Kad sam došao po nju, bili smo u autu i pitao sam je da li želi da odemo u kino. Jer tamo barem možete da pogledate film i ne morate puno da pričate. Odgovorila je da je sinoć bila u kinu sa prijateljima", govori 51-godišnji Keane i nastavlja:

Therese i Roy upoznali su se 1992. godine, a pet godina kasnije su se vjenčali

"Ok, pomislio sam da ima i drugih stvari osim filmova. Pitao sam je da li želi da odemo na piće. Nije ni to htjela. Doslovno sam napravio krug i odvezao je kući. 'Ne želiš piti, ne želiš u kino, šta možemo drugo?'", ispričao je legendarni nogometaš.

Na kraju je upitao djevojku da li želi da se vide sljedeće sedmice.

"Rekla je vjerovatno ne i zalupila vratima. To nam je bio prvi spoj", nasmijao se Irac.

Smijala se i publika, a voditeljica emisije ostala je bez riječi. Tada je Roy završio priču s "I još smo u braku". Njihova veza traje više od 25 godina.

Keane je upisao 366 nastupa u Premier ligi te je postigao 39 golova uz 31 asistenciju. Ima 74 nastupa u Ligi prvaka uz 14 golova i pet asistencija. Za irsku reprezentaciju odigrao je 67 utakmica i zabio deset puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi