Rumunskoj legendi tri godine zatvora
Foto: EPA

Popescu osuđen

Rumunskoj legendi tri godine zatvora

Midhat Šljivak

Legendarni rumunski štoper, Gheorghe Popescu, osuđen je na ti godine zatvora zbog neplaćanja poreza.

Nekadašnji igrač Barcelone, Tottenhama, Galatasaraya, te nekoliko drugih klubova, osuđen je na tri godine i jedan mjesec zatvora, zbog nelegalnih transfera 12 fudbalera iz Rumunije u evropske klubove, te izbjegavanja poreznih obaveza.

Popescu je sa još sedam ljudi imao učešća u nezakonitim transferima, te su izbjegli plaćanje poreza od gotovo dva miliona eura, prikazujući lažne cifre i prisvajajući određeni novac.

Rumunska legenda će tako u zatvor, iako je trebao od sutra preuzeti ulogu prvog čovjeka Fudbalske federacije Rumunije. Popescu nema pravo na žalbu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.