Maneu su dali kapu Djeda Mraza, a onda su počeli pjevati Zvončiće: Uslijedio je gest za pamćenje

Voli svoje, poštuj tuđe

Maneu su dali kapu Djeda Mraza, a onda su počeli pjevati Zvončiće: Uslijedio je gest za pamćenje

Admin Čaušević

Sadio Mane je poznat kao veoma religiozna osoba. Senegalac praktikuje vjeru Islam, monoteističku religiju koja je ne priznaje postojanje Djeda Mraza i slijeđenje sličnih običaja. Upravo iz tog razloga sjajni fudbaler se našao u nezgodnoj situaciji koju je riješio na najbolji mogući način.

Vrijeme je božićnih i novogodišnjih praznika te mnogi klubovi promotivnim spotovima žele uputiti čestitke svojim navijačima, među njima je i minhenski Bayern.

Igrači Bayerna su snimili video spot sa kapicama Djeda Mraza na glavi te dobro poznatu božićnu pjesmu Zvončići, ali verziju na engleskom jeziku.

Mane je tom prilikom pokazao nevjerovatan nivo profesionalizma te poštovanja druge religije zbog čega će i mnogim navijačima dodatno porasti u očima.

Iskusnom ofanzivcu su u ruke dali kapicu koju je prihvatio bez problema, nakon čega je uslijedilo pjevanje pjesme.

Oglasi

I dok su svi ostali igrači Bayerna pjevali Mane je sve ispratio sa osmijehom na licu te je na sjajan način demonstiraro čuvenu frazu: "Voli svoje, poštuj tuđe."

Inače, Mane je ranije ove godine pokazao privrženost svojim vjerskim uvjerenjima kada se na zajedničkoj fotografiji za potrebe jednog sponzora nije uzeo pivo u ruku.

I tada je ovaj 30-godišnjak imao osmijeh na licu što dovoljno govori o njemu kao osobi. 

Iza bivše zvijezde Bayerna je itekako težak period. Zbog nezgodne povrede bio je primoran da propusti Svjetsko prvenstvo i to mu je vjerovatno bio najteži udarac u karijeri.

Ipak, sigurno raduje što povreda na njega nije utjecala psihički te se prilikom snimanja božićne čestitke ponašao vrlo opušteno uz nadu da će se što prije vratiti na teren.

Prema trenutnom stanju stvari Mane bi se na teren trebao vratiti sredinom februara, tik pred Bayernove utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi