Salah dobija komad zemlje u Mekki

U znak zahvalnosti

Salah dobija komad zemlje u Mekki

Endin Čaušević

Egipatski fudbaler Mohamed Salah ove sezone u dresu Liverpoola igra u životnoj formi i mnogi ljubitelji fudbala se nadaju da će na kraju ove godine prekinuti dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda osvajanjem Zlatne lopte.

Salah je zasluženo izabran za najboljeg igrača engleskog Premiershipa za ovu sezonu, a mnogi vjeruju da će dobiti Zlatnu loptu na kraju godine ukoliko nastavi pružati ovakve partije. Pored toga Egipćanin bi mogao dobiti zanimljivu nagradu u Saudijskog Arabiji.

Naime, potpredsjednik općine Mekka, Fahd al-Rowky, izjavio je da će fudbaler Liverpoola dobiti zemljište u ovom svetom gradu. Na taj način želi se odati priznanje Salahu na svemu onome što radi za arapski narod. Ipak, da bi se to desilo odobrenje mora dati Saudijska Arabija, ali i Mohamed Salah koji će odlučiti da li će pristati na takvu nagradu.

"Ukoliko naš sistem dopusti onda će Salah dobiti komad zemlje u Mekki. Ukoliko se to ne desi imamo planove da u Mekki bude izgrađena džamija u njegovo ime. Konačnu riječ će dati i Salah s kojim ćemo uskoro razgovarati", poručio je Al-Rowky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi