Prelijepa Sarah gazi ka WNBA, ali muči svoju muku: "Sama sam od 13. godine"

Imala brojne povrede

Prelijepa Sarah gazi ka WNBA, ali muči svoju muku: "Sama sam od 13. godine"

Eldar Ganibegović

Sarah Dumitrescu (22 godine), kćerka fudbalske menadžerice Anamarije Prodan (50) i bivšeg košarkaša Tiberiua Dumitrescua, dio je košarkaške reprezentacije Rumunije, ali u posljednje vrijeme stvari ne idu baš najbolje. 

Ona je nedavno imala novu, treću, operaciju koljena i trenutno se nalazi u periodu oporavka.

Sarah Dumitrescu je rekla da se nada da će prebroditi zdravstvene probleme i ponovo moći da igra košarku, ali je otkrila i da uspješno kombinuje sportsku karijeru sa studiranjem.

"Već sam na trećoj operaciji, osjećam se odlično. Operisana sam u septembru, prije dva mjeseca. Prvi put je bio najteži, ali daj Bože da se više ne povrijedim. Osjećam se veoma dobro sada.

Osjećam kontrolu nad nogama i idem na oporavak svaki dan i zaista se osjećam jako dobro. Studiram na Politehnici u Kaliforniji. Ja sam četvrta godina, imam još godinu dana i gotova sam.

Oglasi

Odabrala sam Politehniku jer je školski tim bio jako dobar i to je bio savršen izbor. Sama sam tamo. Ovakva sam od svoje 13. godine i tako se osjećam ugodnije", rekla je Sarah Dumitrescu, prenosi kanald.ro.

Sarah Dumitrescu  debitovala je 1. novembra 2019. u američkoj NCAA koledž košarci, posljednjem nivou prije WNBA, američke profesionalne košarkaške lige.

Ona igra za Cal Poly Mustangs, koji predstavlja Kalifornijski politehnički državni univerzitet na konferenciji Big West.

Kazala je kako joj je otac mnogo pomogao u karijeri, a vrijedi istaći i da joj je majka kontroverzna rumunska fudbalska menadžerica Anamaria Prodan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi