Sarajevsko pivo među svjetskom fudbalskom elitom

"Pivski Mundijal"

Sarajevsko pivo među svjetskom fudbalskom elitom

Fudbalski navijači poznati su kao i poštovatelji dobre kapljice, uglavnom pive, a Svjetsko prvenstvo koje je u toku prava je prilika da se i ječmeni napitci "obračunaju".

Baš kao što su 32 reprezentacije raspodijeljene po grupamana 20. Mundijalu koji je prije sedam dana počeo u Brazilu, baš tako su i najbolje pive iz ovih zemalja raspoređene po grupama.

Ljubitelji dobrog piva i fudbala tako su napravili selekciju, a iz svake zemlje na Mundijal mogla je samo jedna vrsta pive.

Ipak, napravljena je jedna iznimka, pa će jedino pivo koje ne sadrži alkohol, iranski Behnoush "zaigrati" u grupi F u društvu argentinskog Quilmesa, našeg Sarajevskog piva i nigerijskog Star Lagera.

Pogledajte koje su to još pive na "Pivskom Mundijalu". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.