Saudijci kreću u izgradnju novog grada koji će biti domaćin najvećim sportskim događajima svijeta

Projekat od preko 500 milijardi dolara

Saudijci kreću u izgradnju novog grada koji će biti domaćin najvećim sportskim događajima svijeta

M. Šljivak

Saudijska Arabija bit će domaćin obračuna između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza 7. decembra.

Borba za bokserskog prvaka teške kategorije vjerovatno će biti samo jedan u nizu velikih sportskih događaja koji će se održati u Saudijskoj Arabiji, jer ova zemlja ima zaista spektakularan plan za budućnost.

Saudijci planiraju izgradnju novog grada u kojem će organizovati velike sportske događaje. Bit će to zapadnjački grad usred kraljevine i planirano je da postane najveći grad za sportske događaje u svijetu.

Vrijednost projekta iznosit će više od 500 milijardi dolara. Grad imena Neom bit će izgrađen u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a imat će sve ono što veliki gradovi na zapadu imaju.

Grad bi djelovao nezavisno od ostatka Saudijske Arabije. Žene i muškarci imali bi apsolutno ista prava, alkohol će biti dozvoljen za korištenje, što trenutno zbog šerijatskog zakona nije dozvoljeno.

A sudeći prema prvim fotografijama grad će izgledati zaista spektakularno. Njegova izgradnja planirana je do 2030. godine i sasvim sigurno da će ovo biti grad budućnosti.

Završnica španskog Superkupa bit će održana u Saudijskoj Arabiji, a u narednoj godini planirano je još nekoliko vrhunskih sportskih događaja i čini se da Arabija polako preuzima ulogu glavnog organizatora velikih događaja.

Top Komentari

Arnel925
Zamisli da je podjelio ove pare na izgradnju kuća i gradova siromašnom narodu svijeta. Svi bi imali cistu vodu i hranu. Ovi mi se saudici gade kako se bacaju sa parama. Cuj 500 milijardi dolara
8 0
Bhf111
Saudijci su izgleda najgori narod na planeti ovoj
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi