Save the Children: Ronaldo nije donirao sedam miliona eura!

Portugalac ipak nije toliki humanitarac

Save the Children: Ronaldo nije donirao sedam miliona eura!

Humanitarna organizacija "Save the Children" je objavila kako nisu istinite informacije da je najbolji fudbaler svijeta u 2014. godini Cristiano Ronaldo donirao 7 miliona eura za žrtve zemljotresa u Nepalu. 

Pomenuta humanitarna organizacija je na ovaj način, kako piše Mundo Deportivo, željela demantovati sve lažne navode o donaciji prve zvijezde Real Madrida za pomoć unesrećenim i stradalim nakon teške prirodne nesreće. 

Očito lažnu priču i informacije o Ronaldovoj donaciji krenule su od francuskog magazina So Foot, koji je pored svega naveo i kako je Cristiano Ronaldo putem Facebooka nedavno pozvao više od 100 miliona svojih fanova da pomognu djeci u Nepalu, koja su proživljavala i još uvijek proživljavaju pravi pakao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.